Bij ons draait het om de aandacht voor auto’s en klanten

Jelco-Carwash-Helmond-CarwashPro-(5)

In Helmond is JelCo Carwash gevestigd. Deze wasgelegenheid van ondernemer Jelle Relou, die tevens twee Esso-tankstations bestiert, is sinds enige maanden operationeel. De ondernemer koos voor een wasstraat type TA van EenzetCarwash. Hij zet vooral in op persoonlijke aandacht en doet dat door elke auto van een handmatige voorwas te voorzien voordat deze de wasstraat ingaat.Jelco Carwash Helmond CarwashPro (2)

JelCo Carwash is gevestigd aan Rakthof. Dit industrieterrein ligt tussen de wijken Dierdonk en Rijpelberg in. “De ligging is gunstig, omdat in deze wijken weinig wasgelegenheden zijn. Er is veel potentieel dus”, stelt Relou. “We werken al samen met lokale bedrijven zoals een occasionzaak en een poetsbedrijf. Ook klanten van een lokale fitnessketen weten ons te vinden.”

Voor de komst van JelCo Carwash waren er een poetsbedrijf en een wasstraat in het pand gevestigd. “De vorige eigenaar, Autopoetsbedrijf Harrie Nooijen, besloot op een gegeven moment zijn aandacht puur in zijn poetsbedrijf te steken. Hij kon de wasstraat niet meer met zijn andere werkzaamheden combineren. Omdat wij veel potentie in deze locatie en wasstraat zagen, besloten we om deze wasgelegenheid over te nemen. We werken nog steeds samen met Autopoetsbedrijf Harrie Nooijen. Dat bedrijf poetst de auto’s voor presentatie in de showroom en wij wassen ze. Een andere reden voor de overname was omdat deze wasgelegenheid een zekere naamsbekendheid heeft. Het gold jarenlang als een bekende wasstraat in de regio”, weet Relou.

Eigen draai

De ondernemer besloot zoals gezegd om de oude wasstraat over te nemen. “De oude wasstraat moest verwijderd worden en er moest een stuk hal aangebouwd worden. Hierdoor hebben we nu de beschikking over de nieuwste wasstraattechniek zodat we auto’s met de grootste zorg kunnen wassen. De kettingwasstraat die gebruikt werd, was sterk verouderd en ging op een gegeven moment kapot. Toen besloten we om voor een heel nieuwe installatie te kiezen en het oude pand te verbouwen. Deze wasstraat is compleet nieuw. Het oorspronkelijke plan was om nog door te gaan met de oude wasstraat, maar omdat deze onverhoopt stuk ging, moesten onze plannen flink aangepast worden. We sloten noodgedwongen een aantal maanden om alles weer bedrijfsklaar te krijgen.”

Jelco Carwash Helmond CarwashPro (4)

Inmiddels is JelCo Carwash al sinds mei in bedrijf. Relou wil opvallen door de geleverde kwaliteit en niet door de capaciteit. “JelCo Carwash is geen grote wasfabriek waar honderden wagens per uur gewassen worden. Dat zeggen we niet om concullega’s en concurrenten in een kwaad daglicht te stellen. Bij ons gaat het om aandacht voor de auto’s en de klanten die hier binnenkomen”, verduidelijkt de ondernemer. “Als we op circa 25.000 wassingen per jaar uitkomen, hebben we het heel goed gedaan. Dat is de prognose die gesteld is toen deze wasgelegenheid geopend werd.”

Goede feedback

Relou en zijn team willen de kwaliteit van elke wassing waarborgen en daarom wordt ingezet op een speciale, handmatige voorwas. “Dankzij deze intensieve voorwas kunnen we ook moeilijk bereikbare plekken schoonmaken. Elke auto wordt volledig schoon, omdat wij zogenaamde schaduwplekken meenemen. Wij zijn de enige in de regio die dat doen en daarmee vallen we op. Klanten geven goede feedback en kunnen deze service zeker waarderen. Sommige bezoekers zijn zelfs bereid om extra kilometers te maken om hun auto door ons te laten wassen. In de regio zingen deze verhalen en ervaringen snel rond en dat is erg fijn. Dat soort mond-tot-mondreclame is onbetaalbaar.”

Voorheen werd de voorwas door de vorige eigenaar buiten gedaan, maar voortaan gebeurt dat dus binnen. “Er is vijf meter bijgebouwd. Ook hebben we een nieuwe wasinstallatie geplaatst. Er is voor een wasinstallatie van Istobal gekozen. Ik kende de monteur van EenzetCarwash al jaren en was erg over hem te spreken. Op een gegeven moment was ik aan een nieuwe machine toe en hij adviseerde mij toen om eens contact met EenzetCarwash op te nemen om vrijblijvend kennis te maken. Het contact met deze partij beviel heel goed en na een aantal locatiebezoeken besloten we om voor een installatie van Istobal te kiezen.”

Jelco Carwash Helmond CarwashPro (1)

Elkaar versterken

Naast de handmatige voorwas wil Relou opvallen met een speciale velgenreiniger. Aluminium velgen zijn kwetsbaar en worden ingesprayd met dit reinigingsproduct. Daarna worden deze velgen onder hoge druk afgespoeld, zodat ze er weer stralend uitzien. Er wordt gebruik gemaakt van wasborstels van foam. Voorheen werd in de wasstraat van nylon gebruikgemaakt, maar wij hebben voor foam gekozen omdat dit voor een glanzend en krasvrij resultaat zorgt. Er is tevens een stofzuigerplein ingericht door EenzetCarwash. Klanten kunnen kosteloos hun auto stofzuigen met apparatuur van Istobal.

Relou is behalve eigenaar van JelCo Carwash ook eigenaar van twee Esso-tankstations aan de Europaweg. “Het gaat hier om een echt familiebedrijf. Mijn vader begon met de verkoop van kolen en koos vervolgens voor het uitbaten van een tankstation. Inmiddels bestaat de onderneming vijftig jaar. We zijn een begrip in de regio geworden. Het wassen van auto’s vormde ook een onderdeel van de bedrijfsvoering en we zijn blij dat we deze tak verder uit konden bouwen in de vorm van JelCo Carwash. Om meer bezoekers te trekken, bieden we bezoekers van het tankstation korting op onze wasprogramma’s aan. Zo versterken we elkaar.”


Opening

Om meer reuring te genereren, volgt een officiële opening. Deze vindt op 20 juli plaats. “Onze naamsbekendheid is nog niet optimaal. Daar willen we verandering inbrengen en daarom organiseren we een speciale open dag. Bezoekers kunnen deze dag met korting wassen en er zijn allerlei activiteiten bedacht om mensen te vermaken. Zo komt presentator Rob Kamphues een presentatie geven en kunnen mensen een testrit in een race-simulator maken”, besluit Relou.

Dit artikel verscheen eerder in CarwashPro 

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.